Vannmerke og laste opp bilder til Flickr med LR

Det er mulig å sitte i LightRoom, plukke bilder og sende de ferdig vannmerket direkte til for eksempel Flickr.

Plug-in
Det finnes etterhvert en rekke Plug-ins til LR. For å kunne sende bilder direkte til Flickr så trenger du 2 plug-ins samt et gratisprogram som heter ImageMagick. Dette er relativt enkelt å installere, samt bruke.

  1. LR2/Mogrify er selve plug-in for å få vannmerket bildene. Med denne pakken kan man gjøre en rekke andre ting som feks å legge til rammer på bildene, m.m. Dette er såkalt «Donation ware» som betyr at du får lov til å endre maks 10 bilder i hver runde om du ikke betaler litt til utvikleren. Hvor mye du vil betale, avgjør du selv.
    http://www.photographers-toolbox.com/products/lr2mogrify.php
  2. ImageMagick. LR2/Mogrify benytter ImageMagick for å endre bildefilene. Denne installeres på maskinen som en hvilken som helst annen programpakke.
    http://www.imagemagick.org/script/binary-releases.php#windows
  3. For å legge bildene ut på Flickr må man ha en egen Flickr plug-in og selvfølgelig et login på Flickr. Hos Flickr registerer du plug-in og tillater derved at LR kan laste opp ferdig formatterte bilder til Flickr.
    http://regex.info/blog/lightroom-goodies/flickr

På de respektive web sidene så finner du gode forklaringer på hvordan man skal laste ned og installere dette for å få det til å fungere. Skulle det fortsatt være noe du lurer på noe så send gjerne en e-post til odd.eirik at skjolde.no