Fotografering i Kongsberg kirke

048

Et av de mest fotograferte steder i Kongsberg er vel kirken. Men kanskje det var mulig å få ta bilder av litt andre deler av kirken? Det var stor velvillighet fra de ansvarlige for kirken, så Søndag 26 Oktober hadde vi avtale om å få ta litt bilder for «oss selv» etter gudstjenesten. 11-12 KKK’ere møtte opp. Været var meget bra, så noen benyttet sjansen til å knipse litt utebilder først. Men snart var gudstjenesten ferdig, og vi hadde kirken (nesten) for oss selv.


Her kan du se alle bildene.

 

Vi slapp til inne i Gloger orgelet, loftet, tårnet, klokkeverket. Jeg tar sjansen på å si at de aller fleste storkoste seg. Det var utallige motiver, både når det gjaldt gammelt ærverdig interiør i kirken, men også når det gjald dagslyset som slapp inn, og som skapte mange flotte motiver. Noen av oss var veldig enige om at dette måtte vi gjenta, det var bare ikke mulig å komme gjennom alt sammen på et par timer i kirken.

Vi traff også en «kollega» inne i kirken… Ei jente som i likhet med oss KKK’ere flakset rundt med kameraet. Hun heter Kathrine S. Myhra, og fortalte at hun hadde blitt «kastet inn» i kirken, kirke-tjeneren hadde trodd at hun var en del av KKK gjengen, der hun tuslet rundt utenfor med kamera i hånden. Hun var på besøk i barndomsbyen Kongsberg, bodde for tiden i USA. Men hadde lyst til å flytte tilbake til Kongsberg, så var nå på utkikk etter jobb i Kongsberg. Povl ga henne noen gode tips, og forhåpentligvis får hun jobb her, og da skal vi jammen prøve å lure henne inn i KKK! Og gjett om hun kan ta bilder og har øyne for detaljer… her er link til kirke-bildene hennes, ta en titt på Katrina’s bilder her.