Tur til Langedrag

Ulv-small-5
Foto: Heidi

Søndag 21 Mars 2010 dro Erlend, Jan Egil, Sven-Erik, Ole Jørn og Heidi med familie til Langedrag.

Vi var litt skeptiske da vi møtte et ufyselig snøvær og håpløse forhold oppe i dalen, men da vi kom fram til Langedrag var det endel bedre, litt vind, men ellers ok og et lett skydekke som ga fine foto-forhold. Etterhvert ble det jo faktiskt rene påskeværet der oppe…

Ole Jørn bor jo ikke så langt unna, så han hadde «tjuvstartet» og fått med seg mange fine bilder fra hunde-kjøring m.m. før resten av oss kom.

Først besøkte vi de sosialiserte ulvene. De var jo svært fotogene til vår store glede.

Vi hadde avtalt å komme inn til de ville ulvene kl 12, men de var tydeligvis ikke interessert i besøk, de vandret langs skogskanten og var svært opptatte av noe annet som skjedde langt unna der vi satt. Senere ble vi fortalt at det be gjort endel foto-shoots med nakenfotografering rett utenfor gjerdet deres i skogskanten, så ikke rart ulvene var litt i ørska… Dermed hadde vi ikke hatt nærkontakt med de ville ulvene, men vi ble lovet at vi skulle få prøve igjen litt senere.

Deretter ble det bilder av Reinsdyr og Elg, og så var det bort til Gaupene, foring av de ville ulvene og de sosialiserte ulvene. Både ved de sosialiserte ulvene og ved gaupene møtte vi gjengen som drev med foto-shoots, se bildene under.

Senere prøvde vi oss inn til de ville ulvene igjen, og nå var det ikke så mye annet spennende som foregikk, så de to yngste vill-ulvene kom nesten helt bort til oss, og stilte villig opp på bilder… Deilig å ta bilder uten å måtte bekymre seg om gjerdet vil synes på bildene!

Dette var en flott tur, masse bilder ble tatt, og ulve-pelsen er særdeles vakker på denne tiden, og man slipper å få altfor mye vegetasjon på bildene som er i veien, så dette er absolutt rette tidspunkt å ta bilder på Langedrag. Dessuten krydde det jo ikke av turister som var i veien heller…

<Trykk her for å se slideshow med flere og større bilder…>

Her er en liten smakebit:

_MG_3737
foto: Erlend

Ole4
foto: Ole Jørn

Ulv-small-2
foto: Heidi

_DSC1136
foto: Sven-Erik