Referat medlemsmøte 16. feb 2010: Povl Østergård

Medlemsmøtet var et kombinert årsmøte og medlemsmøte. Vi antar at OL må ta skylden for at fremmøtet var noe labert. 🙂 . Totalt 10 stykker hadde funnet veien til våre lokaler denne kvelden.

Årsmøte

Dette ble åpnet av styreleder som presenterte sakslisten og ellers tok en gjennomgang av året 2009. Ved utgangen av året var vi 59 betalende medlemmer. Aktivitetsnivået er høyt og det ble avholdt 40 samlinger i 2009. Klubben arrangerte og avviklet to større kurs. dSLR for nybegynnere som gikk over 2 kvelder og Photoshop kurs med innleid instruktør som gikk over 4 kvelder. Resultatregnskap og budsjett for 2010 ble gjennomgått av kasserer. Det kan kort nevnes at økonomien er under kontroll. Klubben har ikke noen annen form for inntekter enn diverse tilskudd og medlemskontingent. Derfor er vi avhengig av at medlemsmassen bevares og at vi på den måten får inn nok penger i kassen.

Lenke til årsrapporten kommer her!!

Valg av nye styremedlemmer

To av styrets medlemmer var på valg. Dette var styreleder og kasserer som begge tok gjenvalg. Dette ble da enstemmig godkjent av de fremmøtte. Det betyr at Sven-Erik fortsetter som styreleder og Odd Eirik som kasserer de neste 2 årene.

Forslag til endring av 10 på topp regler

Det har tidligere vært noen forespørsler angående det å kunne levere bilder til 10 på topp uten å møte opp. De gjeldene regler sier at man må møte opp for å kunne delta i konkurransen. I denne sammenheng ble det reist forslag om man kunne lempe på denne regelen. Dette ble tatt opp som en egen sak og avstemning holdt. Resultatet var 100% for at de eksiterende regler fortsatt skal gjelde. Det betyr at for å levere bilder kreves det personlig oppmøte.

Medlemsmøte

Vi hadde på forhånd annonsert at vi skulle få tak i en sportsfotograf til å vise litt bilder og prate litt om sportsfotografering. Men lyktes ikke å få tak i noen som kunne stille. Mulig det også kan ha en sammenheng med OL.

Skolebarn som har utelandsk besøk for første gangMen Povl var så sporty å stille opp med bildeshow fra Sør Afrika. Nærmere bestemt fra en nylig tur til Matswani Safari Lodge. På turen hadde han fått med seg mange steder og utflukter som Jacarandabyen Pretoria, Voortrekker  monumentet, fotosafari i Matswani, Wildlife tur til Shingwedzi Cheetah Project, Matswani trekkingtur, fotosafari & Christina’s Wallow, fotosafari med champagne brunch. Champagne brunch er sikkert morsomt når man har fått litt champagne innabords. 🙂 Han var også innom Pilanesberg Nationlapark. Fikk oppleve solnedgang over Sunset Rock og en snartur innom Johannesburg der de besøkte Apartheid Museum. Ikke minst fikk han sett en rekke spennende dyr og arter. For å nvne noen så var det Kudu, Impala, Giraffer, Flodhest, Bøffler, Gemsbok, Løver, Geopard, Sør Afrikansk Puffadder som er litt av en skumling.

Puff AdderSlangen er en del av hoggormfamilien og står for nærmere 60% av alle slange bitt i Afrika. Lynkjapp  er den også som greier å hogge til en ballong 2 ganger før den sprekker. Ikke minst svært giftig.

Da kan dere jo forstå at Povl + kamera + mange flotte natur og dyre opplevelser =  mange bilder og sånt blir det bildeshow av. Povl er svært produktiv og lager alltid bildeshow når han har vært ute å reist. Ingen unntak denne gangen heller. Han ga uttrykk for at det ikke var helt enkelt å plukke bare et 100 talls bilder fra de godt over 2000 han hadde tatt. 2000 er jo ikke en avskrekkende mengde, men vi kjenner alle hvilke kvaler man må gjennom når utvelgelsen skal skje. 🙂  Det kan jo nevnes at dette bildeshowet ble laget med bakgrunn i at det skulle kunne benyttes  som reklame for turen av turoperatøren.

Povl innledet med at han ønsket tilbakemeldinger på ting han kunne gjøre annerledes for å forbedre showet. Det var jo en interessant vri, for da ble man jo litt mer fokusert på eventuelle  justeringer.

Kari og Povl med GepardBildeshow ble det, og det første som slo meg var profesjonaliteten i måten dette innledes på. Afrika kart med bilder  og tekst som kommer sigende inn i og plasserer seg fint i bildet. Synd det er så dyrt å legge til musikk på slike bildeshow visninger. Men Tono avgifts jegerne lurer jo i hver en krok, så musikk må man holde selv. Heldigvis fikk vi leid inn et lite en manns orkester som spilte noen musikkstykker fra 150 år gamle avdøde komponister samt noe egenkomponert. Så vi slapp billig unna denne kvelden.

Bildeshowet var godt laget uten bruk av for mange effekter. Bildematerialet var variert og rettet mot et bestemt formål som nevnt. Det var også flettet inn video i showet. Povl fikk også som han ønsket en del tilbakemeldinger på ting han kunne prøve å gjøre litt annerledes.  Et av forslagene var å bruke mer video for å bryte litt opp i det statiske. Interessant tanke.

Etter å ha sett bildene og lest om mer om Sør Afrika på nettet, så er det ikke noen tvil om at en tur dit frister. Man får jo oppleve svært mye på den tiden man er der.

Her er en lenke med smakebiter fra bildeshowet.