Kamerakurs 24 og 26 mai!

Tirsdag 24 mai og Torsdag 26 mai 2011 holder KKK kamerakurs i Kongsberg.

Dette kurset passer for alle de som har digitalt kamera, enten speilrefleks eller kompaktkamera.

Vi vil fokusere på det du trenger for å ta bedre bilder, ikke de 100 andre funksjonene som kun er kjekt-å-ha, men som du glemmer etter kort tid.

Det vil også være mye praksis med eget kamera, og veiledning underveis…

KKK vil stille med mange instruktører på kurset, slik at DU er sikret god hjelp underveis…

Kurset koster kr 700.- for begge kvelder, og det inkluderer også medlemskap i KKK for 2011!

Kursinfo:

Sted: Skrim Ungdomsskole

Dato: Tirsdag 24 mai og Torsdag 26 mai 2011

Klokkeslett: Fra kl 18 til 21

Ha med: Eget kamera, oppladede batterier, manual for kameraet

Send en mail til post@kongsberg.kameraklubb.no hvis du er interessert!

Betaling: Betal kursavgift kr 700.- til 2291.30.45819, merk betaling med «kurs» og deltaker-navn.

Vel møtt!


Referat fra CS4 kurs 13 Feb 2010

Lørdag 13 Februar var vi 6 KKK’ere pluss instruktøren Frode Slettum i klubblokalet, og det var Photoshop CS4 som var tema for dagen. Noen måneder tidligere hadde vi hatt et begynnerkurs for Photoshop CS4, og dette kurset skulle være for litt  viderekommende. Alle «elevene» hadde med egen maskin med Photoshop, og snart var vi igang. Først gikk Frode nøye gjennom Levels og Curves, som er to funksjoner  man bør beherske. Frode kunne hver krik og krok i Photoshop, og svarte villig på ethvert spørsmål.

CS4 Kurs CS4 Kurs
Instruktør Frode Slettum i aksjon Heidi etter å ha justert Curves…

Her er litt andre ting som var i fokus i dette kurset:

– Levels og Curves

– Camera Raw

– Sharpening

–  Utkrifter, bilde-størrelser

– Sette sammen bilder

– Pen Tool

– Softing

++

Kurset var veldig bra, og etter 7 timer var det mange hoder som var proppfulle  av ny kunnskap. Vi fikk også endel pdf-oppskrifter av Frode som ble fordelt til kurs-deltakerne. Veldig kjekt å ha når man senere sitter og prøver å huske fra kurset…

Så da er det bare å  sette den nyervervede kunnskapen ut i praksis!

CS4 Kurs CS4 Kurs
Berit, Monica og Erlend i hardt arbeid! Ikke alle bildører lot seg åpne etter kurset..

Alle bilder tatt av Odd Eirik 😎


Referat Photoshop CS4 kurs

CS4 cartoon
Photoshop CS4 har mange muligheter!

1 Desember var den siste av 4 runder for høstens Photoshop CS4 kurs.

Det begynte Tirsdag 10 Nov, da var det Odd Eirik som tok en generell innføring i Photoshop CS4, for at alle som ikke hadde brukt CS4 så mye skulle bli litt kjent…

Tirsdag 17 Nov var vi på HiBu, i et flott klasserom med massevis av PC’er som Tommy hadde forhåndsinnstallert CS4 på, slik at alle hadde hver sin maskin. Denne kvelden var det Torbjørn Tandberg som var instruktør og viste oss hvordan han jobbet med bilder i CS4, og her var det mange tips og triks å få med seg..

Torsdag 19 Nov var 2 runde med Torbjørn Tandberg på HiBu.

Tirsdag 1 Des var fjerde og siste del av CS4 kurset, da var det Sven-Erik som viste endel ting som ikke var nevnt så mye de tidligere rundene.

De som har gjennomført et slikt Photoshop kurs får jo tilbud gjennom NSFF å kjøpe Photoshop CS4 til kr 2700.-, mot 12600.- som er prisen i butikkene. Det er pr dags dato 7 stykker som benyttet seg av dette.

Ja, da gjenstår bare det viktigste: Nemlig å BRUKE Photoshop! Man glemmer utrolig fort når man ikke vedlikeholder den ny-ervervede kunnskapen!

Og så er det en ting til: Bare sett opp «CS4 kurs» i kalenderen på Lørdag 13 Feb… Da har vi vært så heldige å få Frode Slettum som er autorisert Adobe instruktør til å holde et «litt viderekommende»-heldagskurs!


Kamerakurset 13 og 15 okt vel i havn!

 

DSC_6854x

Da var dSLR kamerakurset gjennomført for denne gangen!

Jungel-trommene må ha gått seg varme, for tilslutt var det 26 stykker som var påmeldt til dSLR kurset. Vi innså jo raskt at klubblokalene ikke holdt, og bestilte lokaler på Skrim ungdomsskole.

Vi var jo litt spente på hvor mange som dukket opp på tirsdagen, og jammen kom alle 26. Det var en hyggelig gjeng med deltakere, vi tok ingen «på fersken» med snorke-lyder… tiden fløy avgårde… Det ble naturlig nok kamera-prat hele kvelden, med endel praksis. Vi var hele 7 intruktører, så de fleste fikk hjelp og veiledning ganske raskt. Tiden gikk jo som sagt fort, og klokka dro seg over 2130 før vi ble ferdige på dag 1.

Dag 2, torsdag 15 okt, kom de fleste tilbake, bortsett fra et par stykker som hadde sagt de ikke kunne komme, samt en som var syk… Mange hadde trent litt hjemme, og det var tydelig at mye av det vi hadde snakket om hadde blitt fanget opp. Utrolig nok klarte vi til og med å avslutte til tiden, kl 21!

Mange fylte ut evalueringsskjema, og det ga så absolutt inntrykk at de fleste var godt fornøyd.

Det blir jo mye på en gang på to slike kvelder, og vi la jo vekt på at det er viktig å vedlikeholde de nye kunnskapene og prøve og feile litt selv, og så snakket vi jo varmt om Kongsberg Kameraklubb, så nå lurer vi på hvor mange som benytter sjansen og stikker innom…

Til sist en stor takk til instruktørene, som var: Inge, Odd Eirik, Runar, Povl, Heidi, Magnus og Sven-Erik.

DSC_6856x