Referat workshop 13 April 2010: Photoshop

På siste medlemsmøte var det jo Manipulasjon som var tema. Da hadde vi visse forhåpninger om at vi skulle rekke at 1, 2 og 3-plassene skulle forklare og vise hvordan bildene ble manipulert, men tiden strakk jo ikke til…

Så da bestemte vi at vi skulle ta det på en workshop i stedet… Som sagt, så gjort, Sven-Erik viste hvordan gaffel-hjerte bildet som kom på 2 plass (se under 10 på topp 2010) ble til i Photoshop. Her er bildene som ble brukt:

_DSC1287web _DSC1288web
Gaffel-bilde 1 Gaffel-bilde 2

Bildene ble tatt slik at gaflene passet best mulig, samme lysforhold, etc.

Deretter var det inn i Photoshop, og her ble det brukt lag-maske for å få fram flette-mønsteret. Etterpå måtte lys og skygger ordnes ved hjelp av Clone og Healing verktøyene.

Og vips, så ble bildet slik:

Manipulering 2. plass
Gaffel-hjerte, ferdig versjon

Etterpå lekte vi oss litt mer med Photoshop-funksjonalitet, flyttet en egyptisk konge-statue til strandkanten og la på en noenlunde naturlig skygge etc. Dessverre lagret vi ikke dette bildet.


Referat workshop 6 April 2010: Fotobøker

Denne kvelden var det «fotobøker» som var tema. 12 KKK’ere hadde lyst til å høre om og diskutere dette temaet. Det finnes mange norske og utenlandske nettsteder hvor man kan designe sin egen fotobok enten via web eller nettstedets eget program, hvor de printer ut resultatet og man får fotoboka tilsendt og kan bla i…

Svein har testet endel av disse nettstedene og testet de, for å se hvor lett det er å lage bøkene, fleksibilitet og muligheter, samt kvalitet og pris.

Svein viste fram en bok han hadde laget i forbindelse med sin mor’s 60 års dag. Når man skal lage en slik bok, er det viktig at man har planlagt litt, og har det litt i tankene når man tar bildene. Hans bok bestod av: Forside skannet bursdagskort, Kort innledning med foto av «mor», Barnebarn/Navn, Alle gjester/Navn, Været/Tekst, Søsken ute i været, Stedet, Mat, Meny, Bordekking, Gaver, Aktiviteter.

Etterpå viste Svein en annen  fotobok han har laget, fra sin datters russerevy.

Vi hadde heldigvis online internett-tilgang, og  kunne se litt på de forskjellige nettstedene som tilbyr fotobøker. Som tidligere nevnt har Svein sjekket priser, muligheter og kvalitet, og hans klare favoritt er:

http://www.blurb.com/

Ta en titt!

Referat medlemsmøte 23 Mars 2010: Elisabeth’s kveld

Heldigvis er det ikke vanskelig å be Elisabeth lage et lite opplegg på et KKK møte, og den 23 Mars var det igjen Elisabeth som var (helt) Sjef! Det fine med kveldene hennes er jo at temaet pleier å være kommunikasjon mellom mennesker, og det å kunne kommunisere bilder til hverandre, iblandet et «snev» bildeforståelse.

Dette er det jo litt lite av ellers på møtene, så det kan jo, foruten Sjefen’s blide fjes, være en grunn til at disse kveldene er så populære 🙂

xMG_1281
Elisabeth instruerer de andre KKK’erne

Først  begynte vi med å legge ut litt om oss selv, f.eks skulle vi legge hånden på skulderen til den i KKK vi følte vi hadde kjent lengst/best, og andre ting som krevde at vi gjorde noe, og ikke bare satt rundt et bord og så på hverandre…

Les videre