Photoshop CS4 Kurs, del 2

Denne kvelden er det andre del av Photoshop CS4 kurset.

Vi samles på HiBu, der har vi et klasserom med maskiner som har installert Photoshop CS4.

Vi har vært så heldige å få Torbjørn Tandberg til å holde kurset den 17 og 19 nov, han bruker Photoshop mye, og har opparbeidet seg en arbeidsflyt som funker, og som han vil dele med oss…

Sted: HiBu

Varighet: 1800-2130, møtes rett innenfor hovedinngangen

Referat medlemsmøte 27 Okt

 

EllingBerg_Japsen_640
Foto: Elling Berg (www.ellingberg.com)

 

Denne kvelden var det Elling Berg som skulle komme og prate og vise bilder som var tatt under havets overflate…

Det var mange som hadde lyst til å få med seg foredraget om undervanns (UV)-fotografering, hele 27 KKK’ere møtte fram, og lokalet holdt så vidt, dette var nok helt klart ny rekord på antall frammøtte!

Elling hadde bilder fra reiser i hele verden, og noen av de beste var tatt i Norge. Så man trenger ikke dra på den andre siden av jordkloden for å ta bra UV bilder. Han ga også masse nyttig info om hvordan man tok bilder under vann, og hadde med seg foto-utstyret han bruker og demonstrerte det.

Bildene var fargerike og viste at det finnes mange fantastiske fisker, dyr, koraller/planter, vrak og mye annet der nede, det var nok mange KKK’ere som plutselig fikk en viss interesse og lyst til å begynne med UV fotografering!

Det første bildet viser en fisk Elling tok bilde av i Japan, men bildene under er fra Norge. Sneglen er en Kastesnegle, som er veldig sjeldent man «snubler» over… Elling sa også at Oslo-fjorden var en av de beste fjordene i Norge når det gjaldt antall forskjellige arter man kan finne…

EllingBerg_2008NM01 ElllingBerg_Kastesnegl
Begge foto: Elling Berg (www.ellingberg.com)

Mange av bildene var tatt i forbindelse med konkurranser hvor det er strenge regler for hvordan bildet skal se ut… Men sånn innimellom må man jo bruke hue og fantasien litt, som dette bildet viser:

EllingBerg_2008NM04
Foto: Elling Berg (www.ellingberg.com)

Nå har du sikkert lyst til å se mer av Ellings bilder, så ta en titt på web-sidene hans: www.ellingberg.com

Etter at vi hadde fått fordøyd sanseinntrykkene etter Ellings presentasjon, var det tid for 10 på topp, temaet denne kvelden var «Gult».

Det var all-time-high på antall innleverte bilder, hele 36 bilder deltok!

Denne gangen var det Sven-Erik som stakk av med seieren, ta en titt på alle finalistene under «10 på topp -09«.

Fikse sidecar filproblem i LightRoom

LightRoom DataBasen
LightRoom (LR) benytter en database for å lagre all informasjon om bildene. Den heter gjerne noe slikt som «Lightroom Library.lrcat»
Plasseringen finner du ved å trykke «Ctrl + Alt + ,» (komma som siste tegn).
DataBasen er en SQLite Database og det finnes verktøy som kan åpne og manipulere denne direkte. Vi skal videre se på hvordan den kan søkes og manupuleres med SQLiteSPy som du finner her: http://www.softpedia.com/get/Internet/Servers/Database-Utils/SQLiteSpy.shtml

Les videre