Kurs – Digitalt Speilreflekskamera

Tirsdag den 13 Oktober og Torsdag 15 Oktober 2009 arrangerer Kongsberg KameraKlubb innføringskurs i digitalt speilreflekskamera. Kurset starter kl 1800 og avsluttes ca 2100 begge kveldene.

Dette kurset er for alle som føler at man ikke helt får utnyttet alle funksjonene i kameraet, eller ikke helt har kontrollen på de forskjellige teknikkene man kan bruke.

Noen stikkord om hva kurset tar for seg:

        Kamerateknikk/innstillinger: blender/lukker prioritet, dybdeskarphet, lysmåling, autofokus, hvitbalanse osv.

        Fototeknikker for ulike situasjoner som landskap, portretter, sport, annonser, familie.

        Enkel bildekomposisjon. Hva gjør ett bilde godt?

        Personlig veiledning i praktisk bruk og øvelse med DITT kamera.

        Alle typer speilrefleks (Canon,Nikon,Sony,Olympus, Pentax m.m.) (ta med kamera, bruksanvisningen og friske batterier!)

 Det å sitte og høre hvordan det SKAL være, og deretter måtte gjøre det selv er jo ikke alltid like lett, men under kurset vil det være mange hjelpere fra Kongsberg Kameraklubb som vil veilede og demonstrere.

Kurset koster 600.-

Send en mail til post@kongsberg.kameraklubb.no og meld din interesse for kurset!

Ta gjerne en tur rundt på web-sidene våre og se hva Kongsberg Kameraklubb driver med!

Referat medlemsmøte 22 Sept

Denne kvelden var det 19 (!) som troppet opp, vi fikk bla. besøk fra HiBu.

Veldig hyggelig med såpass mange, heldigvis hadde vi flyttet lerette bakover, så det holdt akkurat… Vi fikk besøk av Julian Bugge Moe, som er en fotograf som har etablert seg her i Kongsberg og vært virksom i ett års tid. Du ser flere av hans bilder på hjemmesiden hans, som er: http://www.studio100.no/

Han viste endel bilder tatt i studioet, ga mange tips; blant annet om hvordan man fikk en hvit bakgrunn hvit, og mange lyssettings-tips. Han viste også endel etterarbeid i Photoshop.

DSC_6849mod2

På bildet er det Julian som sitter foran PC’n i rutete skjorte.

Han mente at var man interessert i lyssetting, så måtte man ta en titt på: http://www.zarias.com/

En annen link som ble nevnt, mest for rimelig kjøp av utstyr, var: http://www.kaffebrus.com/

Etterpå var det tid for 10 på topp konkurransen. Tema denne gangen var «Humor». Det var 18 bilder som ble levert inn, Julian var enerådende dommer, og plukket ut 6 finalister, hvor han deretter forklarte hva han syntes var bra/forbedringspotensiale i finale-bildene.

Vi fikk en ny vinner, nemlig Tommy Rukke, bildene og resultatet finner du under 10 på topp i menyen øverst. han tok bildene og jobbet med dem natten før, og fikk uttelling! Gratulerer!

Referat workshop 17 sep: Studio-oppsett

Denne kvelden skulle vi se litt på oppsett av studio utstyret kameraklubben har.

Det var 12 stykker som møtte opp, og her var det hardt arbeid som ventet… Rydding av bord, Magnus gjorde en kjempejobb med å koste gulvet, og så satte vi opp stativer, monterte blitzer, softbox’er m.m.

Snart var alt oppe, og vi sjekket ut at de som hadde med kamera fikk trigget studio-blitzene. Det funket greit for alle, og snart var vi igang med å ta bilder hvor vi tenkte litt mer på lys-oppsettet.

Slik så det ut da vi hold på:

DSC_6685mod
Heidi «modellerer», Jacob, Knut, Jan Egil og Ingrid M. tar bilder…

Vi prøvde med softbox’er, paraplyer, bikube, plasserte lysene litt rundt omkring ettersom noen kom på gode ideer, og hadde en hyggelig workshop…

Her er et par av bildene som ble tatt:

NB! NB! Legg merke til at brillene til Knut er helt uten reflekser! Tjoooho!

DSC_6680mod DSC_6677mod
Ingrid M. Knut

Så får vi bare glede oss til tirsdag 22 september da en ekspert på studiofotografering, Julian B. Moe, kommer på besøk og viser bilder og snakker litt om studio-jobbing…


Referat workshop 8 sep: Glass+frukt

Den 8 September rigget vi opp et par lysbord bestående av glass-plater med studio-blitzer under, og kuttet opp litt frukt…

Så fyrte vi løs, og det var slett ikke lett å få bra bilder sånn med en gang… det måtte justeres blender, ISO, og det meste…

Etterhvert var det noen som nærmet seg, her er et bilde Tore S tok med sitt Canon G10 (bildet til venstre), og et bilde som Inge O tok med sin Canon SLR (bildet til høyre):

IMG_0396mod IO 2009-09-08 (5D-9431)Cmod
Frukt, foto: Tore S Frukt, foto: Inge O

Undertegnede’s Nikon D300 slet med lysmålingen, den likte visst ikke studio-blitzer rett imot. Ingen av bildene ble såpass bra at de fortjener plass her…

Monica tok bilde av den samme frukten fra en litt annen vinkel:

DSC05362mod
Frukt, foto: Monica

Deretter prøvde vi en litt annen variant, slippe en drue oppi et glass, og se om vi klarte å knipse begivenheten.

Det var en bestemt gjeng som jobbet med oppgaven:

DSC_6512mod
Nå!… nei, vent litt… Nå!

Da kvelden var over, tok jeg med meg litt av frukten som var igjen hjem, og rigget opp glass-plata med to SB-800 blitzer under. Nå likte min D-300 seg vesentlig bedre, og nattesøvnen var reddet. Her er tre av bildene:

DSC_6583mod DSC_6590mod DSC_6579mod

Merkelig at det ikke funket så bra med studioblitz under glasset, kan jo ha vært «menneskelig svikt», selv om sannsynligheten for det er uhyggelig liten, hehe. Får nok prøve noe lignende igjen senere.


Modellfly show på Notodden

En KKK’er»forvillet» seg til Notodden, der var det mye gøy for alle som var litt unge… innvendig, iallefall.

Det var noen år siden sist han hadde vært på modellfly show på Notodden, da var det stor ståhei når en kom med et jet-drevet modellfly.

Nå i år «krydde det av jet-drevne modellfly, og det gikk unna i svingene!

xDSC_6078 xDSC_6129
Høøøøyt gikk det! mange hadde jet-fly!

Men det var jo minst like morsomt å se såpass store kopier av kjente fly som Spitfire, messerschmitt, Mustang og mange flere…

Men ikke alle var like heldige. Dagens (?) uheldigste var «pilot» for et jet-fly, det vippet rundt, og han bare snudde seg og ville ikke se katastrofen, se bildene under… Sånne ulykker er ofte dyre!

xDSC_6137 xDSC_6143
Ups! Uffda…

Det var jo også flere helikoptere der, det største ble faktiskt brukt i industrien til å løfte ting-og-tang på plass (se bildet under til venstre).

xDSC_6101 xDSC_6279 xDSC_6146

Mange modeller var svært realistiske, slik som bombeflyet i midten, og flyvern til høyre.

Heldigvis hadde jeg lagt igjen kredittkortet hjemme, så jeg kom ikke hjem med en flatpakka Spitfire og en bærepose med flyverdrakt og pilotbriller… Men tenk så morro å hatt en jet-modell av F-16 eller lignende… Da kan man jo uten å blunke bruke sjekke-trikset: «Howdy! Jeg er F-16 pilot» på pub’n…

xDSC_6199 xDSC_6258
Det gikk vanvittig fort… Det ristet godt da denne SAAB’n kom…
<Trykk her for slideshow med større versjon av bildene…>