Referat medlemsmøte 25 Mai: Fotokonkurranse!

Denne kvelden var i sin helhet viet til 10 på topp konkurransen, da månedens 10 på topp skulle foregå denne kvelden, både fotografering og juryering. Bilder rett fra kameraet, her nyttet det ikke å blåse støv av gamle bilde-arkiver eller bruke Photoshop.

Det var kun 5 tøffinger som møtte opp: Yvonne, Erlend, Runar, Svein og Sven-Erik. Og da kan jeg jo fortelle hva alle andre KKK’ere gikk glipp av: Yvonne hadde tatt med vafler og jordbær-syltetøy! Nam-Nam!

Opplegget for konkurransen var at man kun kunne ta 10 bilder, hvor 3 måtte velges ut og leveres til 10 på topp juryering kl 2100. Dermed la vi i vei med kamera og godt humør. Været viste seg fra sin noenlunde snille side, og vi saumfarte byen hver for oss etter gode motiver. Kl. 21 møttes vi i klubblokalet, og alle kopierte bildene til harddisken, plukket ut 3 bilder hver, og snart var vi klar for bedømmelse/juryering.

Her er bildene som ble plukket ut:

samlet
Her er bildene fra 10 på topp konkurransen for mai 2010

Dommere var oss selv, og vi ga poeng til alle bilder, som var anonymisert som vanlig. Dette opplegget funket meget bra. Resultatet ser du på 10 på topp siden.

Vi som var der hadde en flott kveld, alle var enige om at det var artig med en slik konkurranse i konkurransen, så det må vi gjenta.

Vi var jo veldig enig om at nivået i konkurransen denne kvelden var meget høyt, hehe 🙂


Referat workshop 18 mai 2010: Panorama

Denne kvelden var det 7 KKK’ere som dukket opp.

Inge hadde som vanlig forberedt seg godt, og hadde en presentasjon med mange fine tips og eksempler på panorama-fotografering.

PTGui er et av mange program som kan brukes for å sette sammen bilder til et panorama-bilde, er raskt og gir bra resultat. Photoshop kan også gjøre jobben (Photomerge), men bruker lenger tid, og resultatet er ofte ikke helt bra, Inge viste ett eksempel hvor Photoshop hadde valgt feil rekkefølge på bildene, og da blir resultatet noe snodig…

Her er et par panorama-bilder tatt av Inge:

Drammen:
Drammen panorama

Som du ser, kommer det ofte en svart ramme rundt i bildet som blir generert ut i fra PTGui etc, og bildet må da croppes i ett program etterpå.

Her er et bilde som er ferdig  croppet:

Tennessee:
Tennessee panorama

Da er det bare å ta med stativ og kamera og ta litt panorama-bilder!


Referat medlemsmøte 27. april: Undervannsfoto med Lill Haugen

Shark

Denne kvelden fikk vi  besøk av Lill Haugen. Hun har tilbragt det siste året på Fiji og tatt mange flotte undervannsbilder. Området hvor Lill bodde, Beqa Lagoon, er spesielt kjent for sine hai-dykk. Vi fikk naturligvis derfor se mange spennende hai-bilder. Med rundt 200 dykk ble hun også på fornavn med flere;-)

Blandt bildene var det også flere av Manta rays.

Manta rays

Men, man behøver ikke reise helt til Fiji for å ta flotte bilder. Selv om det også finnes hai i Oslofjorden, er kanskje nakensnegler vel så stilige motiv.

Nakensnegle

Tema for kveldens konkuranse var Energi. Det var mange forskjellige tolkninger omkring emnet og du kan ta en nærmere kikk på bildene på «Ti på topp siden».