Referat fra workshop 24 Mars 2009: Photoshop

Vi var 10 stykker som hadde lyst til å prate litt om Photoshop denne kvelden.

Siden noen ikke hadde brukt Photoshop noe særlig, kikket vi først på endel grunnleggende ting, justering av farger, oppskarping (USM, Smart Sharpen, High Pass), selections etc.

Deretter fant vi noen bilder som kunne trenge litt forbedring, og så på hvordan man kan f.eks. fjerne ting fra et bilde med clone og healing verktøyene.

En spurte om å fjerne dobbelthaker er en overkommelig jobb i Photoshop.. Hmm.. En KKK’er var et naturtalent til å lage dobbelthaker, så vi tok et bilde, og Povl viste hvordan man kan gå fram. Det er jo ingen rask og enkel jobb, men grunn-prinsippene fikk vi da sett på.

Har du lyst til å lære Photoshop, så kom det et tips om en web-site som har mye bra, blant annet online videoer som viser masse Photoshop triks. Site’n er svensk og gratis: http://www.moderskeppet.se/


Referat fra workshop 17 Mars 2009: Fyrstikk

Merkelig tema denne gang, men 8 stykker tok utfordringen og våget seg innom…

Vi delte inn i 2 lag, og så var det om å gjøre å få tatt et bilde av en fyrstikk idet den antente…

Skulle vi bruke lang/kort lukkertid, hvilken blender, hvordan feste fyrstikk, hvordan antenne, blitz?, hvor nærme?… mange spørsmål, og det var jo bare å starte og prøve seg litt fram.

Noen hadde heldigvis tenkt litt på forhånd og tatt med både lighter og plastelina-leire og litt annet som var meget kjekt å ha.

En tente på fyrstikken med lighter underfra, og da var det bare å holde utløseren inne, og ta masse bilder.

De fleste ble jo helt ubrukelige, men dann og vann var det et bilde som var sånn noenlunde, enda godt vi lever i den digitale verden og ikke måtte sende inn en masse filmer til fremkalling.

Begge gruppene kom fram til rimelig bra resultat, så da ble det å dele premien, og vi fråtset i oss en pose sjokolade. Nam-nam!

Her er et par bilder fra den ene gruppa, har ikke fått tilsendt noe bilde fra den andre…

Magnus_Fyrstikk seb_fyrstikk
Foto: Magnus Foto: Sven-Erik

Referat fra medlemsmøte 10 Mars

TorL_Afrika

Tor Lindseth kom innom, og hadde jammen med seg en 50 tommer flatskjerm også.
Og det var jammen nok av folk til å hjelpe han å bære den opp, hele 18 stykker hadde møtt opp!

Tor viste video og bilder fra to Afrika turer, den første var til Niger:
Video og bilder var blandet sammen på en flott måte, og det var mye ørken, kameler og mennesker derfra. Vi fikk også et meget godt innblikk i hvordan det er å være fotograf ute på tur rundt om i hele verden.
Den andre turen Tor viste video og bilder fra var til Etiopia. Denne handlet mest om en liten gutt som hadde forbrent seg i en «ulykke» på brystet og ryggen i henhold til familiens forklaringer.
Men etterhvert hadde det vist seg at det kanskje ikke var noen ulykke likevel..
Mange sterke bilder, og man forstår hvor godt det er å vokse opp i lille, kalde Norge…

Etterpå var Tor dommer i vår 10 på topp konkurranse.
Det var hele 36 bilder som ble levert inn. Veldig, veldig bra!
Tor gjorde en kjempejobb som dommer, forklarte grundig og med stor foto-forståelse hva han mente var bra/forberdringspotensiale i bildene. Ta en titt under 10 på topp -09, så ser du vinnerbildene der!


Referat fra workshop 3 Mars 2009: Sort/Hvitt

Tirsdag 3 Februar var vi 6 KKK’ere samlet, og temaet var Sort/Hvitt.

Vi kikket litt på endel sort/hvit og farge bilder, og diskuterte og vurderte om bildene gjør seg best i sort/hvitt eller farger.

Teknikker ble også diskutert, mange kameraer kan jo ta sort/hvit bilder direkte, men denne metoden er ikke å anbefale. Bilde blir ofte kontrastløst og platt.

Ta bildene i farger, og konverter etterpå. I Photoshop er det mange måter å gjøre dette på.

Den første man ser der er kanskje menyvalget Image/Mode/Greyscale. Dette resultatet blir ikke veldig bra, få muligheter til å justere noe som helst. Men man får jo opp et lite hint man kan prøve, nemlig menyvalget Image/Adjustments/Black & White. Her har man endel S/H «filtre» man kan bruke, og er man ikke fornøyd med de, kan man justere farger manuelt (Preset = Custom).

Og er man ikke fornøyd med det heller da!?!? Tja… da anbefaler vi vel å google litt på «black white conversion» eller lignende, så er det mange andre metoder som kan prøves… Lykke til!