Referat medlemsmøte 26. jan 2010: Svein Bjørnsen

Svein Bjørnsen har hatt et prosjekt gående over et års tid og  åpnet med å fortelle litt om prosjektet og foranledningen til dette.

Han som mange andre som har holdt på en stund begynte å lure på hvor han ville med fotograferingen sin. Han var lei av stadig å bli presset på for å tilpasse seg formatet på en eller annen foto web. Det er jo gjerne slik at  der får man noen kommentarer som kan hjelpe en litt videre på veien. Men så begynner dette å utarte seg slik at det er de samme som går igjen. Det man får er stort sett bare «kosekommentarer» og det konstruktive uteblir. Over tid vil man ubevist påvirkes slik at man går ut og tar bilder av det som forventes og ikke det man egentlig brenner for og har lyst til selv. Det kan fort hende man blir sittende med et  fotografisk «tomrom» som må fylles og man lurer da på hva man egentlig vil med fotograferingen.

Svein tok da grep om dette og  laget seg et sett med regler for hvordan han skulle ta bilder. Samtidig fant han seg et nettsted der bildene kunne legges ut i forhold til en kalender med maks et bilde pr. dato. Planen var  å legge ut et bilde hver dag over et helt år.  Den viktigste regelen var at de reglene som var satt opp kunne brytes. Han hadde en regel som sa at motivet skulle være innenfor gangavstand. Men man kan jo fort gå tom for motiver hvis alt skal tas innenfor gang avstand i Kongsberg.  Så den regelen ble brutt. 🙂

Underveis på dette nettstedet så fikk Svein noen kommentarer. Han tok en titt på bildene til kommentatorene, og fant han noen motiv som han syntes var svært gode, så fikk de også en kommentar. «Stemmesankerne» ble fort sortert ut og forsvant fort. Svein hadde også en filosofi om at om han fikk en kommentar, så var det ikke noe automatikk i å gi tilbake hvis ikke det var et bilde som virkelig fortjente det sett med Sveins øyne.

Han presenterte et utvalg av bildene fra 2009 og ved hvert motiv var det til knyttet en liten historie. Artig med de små historiene som ga bildene en ny dimmensjon. Som avslutning på sin presentasjon kjørte Svein en flott bildepresentasjon med musikk. Det var svært interessant å få ta del i Sveins tanker og fremgangsmåte.

Denne seansen kan vi kort oppsummere som svært  lærerikt og inspirerende.

Etterpå var det 10 på Topp med tema Vinterstemning. Det kom inn hele 35 bilder. Det viste seg at alle som hadde møtt frem så var det kun to stykker som ikke hadde levert bilder. De ble da <<kastet>> ut i oppgaven som eneveldige dommere. Denne gangen stakk Erlend av med seieren. Fulgt av Svein og Ingrid Alice på henholdsvis andre og tredje plass.

PS! WEB Siden vil bli oppdatert med noen flere detaljer som navn på web sted og linker når vi har disse.

Ta en titt <her> for å se alle 10 på topp bildene og stillingen til nå!


Referat Workshop 19 Jan 2010: Photoshop

Nå kryr det jo av Photoshop «eksperter» i KKK, og da var det på tide å samles, og utveksle litt erfaringer så langt 🙂

Temaer var litt ang ting vi lurte på, opp-skarping, etc, og vi tok en litt mer grundig gjennomgang av auto og batch håndtering i CS4.

Som før nevnt kan CS4 brukes til så mangt… De som er lei av å trene og spise sunt, og registrerer at kiloene ikke renner av, kan jo ta et selv-portrett og bruke CS4:

photoshop


Referat Workshop 5 og 12 Jan 2010: Studiofotografering

Da var våren-2010 programmet i gang, og Tirsdag 5 og 12 Januar var det studio-fotografering som var tema.

KKK Workshop JAN_2010 IMogCaro
foto: Jacob W. foto: David B.

Formålet var å la de nye KKK’erne bli kjent med studio-utstyret vi låner ut gratis til KKK medlemmer, og vise hvordan det fungerer, og at det faktiskt er lett å få til bra bilder….

Vi startet helt fra starten av, med å finne fram og sette opp utstyret. Og feie gulvet, som er en viktig aktivitet ved studio-fotografering, hehe.

Når de tre blitzene var satt opp, tok vi bilder av Ingrid Marie og Caroline, prøvde forskjellige innstillinger, lys-settinger, etc.

Forhåpentligvis ga dette mersmak, og flere vil kanskje låne utstyret. utlåns-frekvensen er iallefall økende, og det er bra!

morkt2 Ingrid Marie Berger 45
foto: Yvonne E. foto: Paul Ø.